Evolutionsteorin




Men tjenna på er järngänget.

Idag har jag varit hemma från Malta i fyra veckor, en månad, tjugoåtta dagar. Det är ingenting, säger både min mor och min far och min äldre bror. Men nu känner jag att jag är nöjd med det här landet för den här gången. Nu längtar jag verkligen till andra sidan det stora havet, till engelskan och till alla de där människorna jag ännu inte känner. De nya spännande sidorna i min livsbok.

Sen spelar det ingen roll hur mycket jag än längtar, för jag kan inte lämna det här landet hur mycket jag än vill på grund av ekonomisk kris thankyouverymuchplease. Men jaja. Jag har det bra. Dricker julte, tjänar pengar, går omkring i mitt första par Converse (de e sant!), skrattar med människor, bygger pepparkakshus med min godisbit till lillebror och börjar återfå en muskel eller två. Men sen erkänner jag att jag i princip somnar med armen runt min jordglob.

Tränar på den där färskvaran med att leva i nuet. Det går ganska bra. Japp.
Eller så börjar jag med det på måndag. 

Ta nu hand om er mina små gullkycklingar

Wow wow wow



Idag gick jag upp i ottan (i fucking ottan menar jag då, typ 8!) för att äta frukost med min mamma. Var på gymmet redan klockan tio och gick därifrån nöjd med blossande kinder. Drack kaffe och läste början av min nya bok "kåt, glad och tacksam" medan klockan inte ens hade hunnit bli vad den är då jag vanligtvis går upp om dagarna. Köpte mandelmassa, blockchoklad, grädde och mandlar och gjorde årets första julgodis. Kokade knäck och hällde upp segtkladdigt sådant i små miniformar tills jag blev galen på det. Gick till jobbet, skrattade mig hela vägen hem vid Pelles sida. Kommer hem mitt i natten, smyger in i huset, hänger upp kappan så tyst jag kan, klappar på min katt och på min huvudkudde ligger en liten lapp där det bara står "Älskar dig! Puss Mamma". Hon är den bästa jag vet. Hon är bäst. Tack för min mamma.

Livet är väl förjävla bra?

Brinna så igen min vän









Bra dag idag idag idag.
Stockholm stad är världens vackraste.

Life IS good



Tja! Idag fyller personen jag hatar mest i hela världen år. Kul som fan! Funtar på att skicka iväg en liten hälsning och önska honom en trevlig födelsedag samt en mycket smärtsam död.

Hur som helst. Jag är nyss hemkommen från jobbet. Jag ska duscha, sätta på mig mina komönstrade älsklingsbrallor, koka lite te, pussa på min sovande lillebror och om jag är riktigt lyckligt lottad så ska jag skypea med en man som befinner sig på en båt långt ut på havet. Japp! Vi säger godnatt på den!

Life is good.

Det här är WOW


Adam och Eva



Hehe, jag har ett något annorlunda killproblem. Men men, jag väljer att se det som uppfriskande. Helt nytt. Ganska sjukt. Rätt roligt. Och helt olösbart! Finemang.

Annars vet jag inte vad jag ska skriva. Kan nån vänlig själ berätta vad den vill läsa här om i denna lilla blogg-schmogg? Vi säger godnatt på den. Godnatt på den.

Karmapoäng rullar in som de ska

A picture of you in one of your favourite outfits.


A picture of something you miss.


A picture of you when you were anything but happy.


A picture that describes how you'd like to spend every day.


A picture of a time when everything was changing. 


A picture of you a year ago.


A picture that makes your heart hurt.


A picture of one of the best nights of your life.


A picture when you were drunk.

Detta fält måste fyllas i




Tja. Igår tog jag en öl med min partner in crime Camilla. Det var mycket trevligt, och Cam var snyggare än vad jag kan beskriva med ord i sina sjukt sassy nya shorts. Nu ska jag lämna gettot och ge mig in till stan för att möta upp Moa! Luncha på söder ska vi göra, som riktiga hipsters. Eller så.

Förresten, på Malta träffade jag och Pelle en kille som hette Luke. Han var ute på välgörenhetsppdrag eftersom hans mamma dött i cancer/överdos, han hade suttit i fängelse för misshandel och en kväll slutade det med att jag stod i en kvart och skrek "FUCK OOOOOFFFFF!!!!!" till honom. Jaja. Jag har på mig hans råsnygga tröja i alla fall.

Livet leker!

Allt slutar med eld eller is



Det här med att tvätta bort smink har jag totalt sorterat bort ur mitt liv.
En riktig skönhetssynd, kommer nog aldrig till skönhetshimlen. Och så ville jag inte det heller!! :pp..PPpPöppPpppppPPpppp.Pppp peee

Tja fan


Jag tror på karma



Ibland får jag känslan av att jag vill packa en liten ryggsäck och mitt i natten ta tåget ner till Europa. Jag har verkligen en liten flykt-demon i mig. Men vet ni? Jag gillar det. Det finns massor som jag gillar med mig själv. Förlåt alla svenniga svenskar, men så är det. Jag är BRA. Och det har bara börjat!

Ni är också bra såklart. Jättejättebra, jag tycker verkligen om er. Kärlek!

Everybody loves you



Trots att jag är pank som en pantburk så gick jag idag in på Monki och köpte två balla linnen. Prövande dem inte ens, utan sa mest bara "den och den", betalade och gick till jobbet. Impulsköp är nog ordet. Åh, vad det känns bra. En riktig trevlig överaskning varje gång jag öppnar min väska. Nu ska jag pröva dem.


And remember, you musn't be afriad to dream a little bit bigger darling.





Åker det upp så åker det ner



JAPP, så vi är inne i förändringens tid. Saker vi aldrig trodde skulle ta slut tog slut ändå, och saker vi inte visste fanns tog plats i våra liv. Om det är bra eller dåligt, ja det vet du nog bäst själv. När jag och Pelle satt på en stenmur på Gozo och stirrade ut över ett nattsvart hav som mötte en lika nattsvart himmel med miljontals, triljontals stjärnor, rökte en cigarett och sen två medan vi lyssnade på Bon Iver - ja, då trodde jag aldrig den kvällen skulle ta slut. Men se det gjorde den ändå! Och nu sitter jag här och luktar grill och rödlök.

Förresten, har ni tänkt på vad omöjligt det är att inte försöka räkna stjärnorna på himlen? Fastän man vet att man aldrig kommer lyckas räkna dem, fastän det är så totalt omöligt och lönlöst så ger jag mig ändå på det varje gång en stjärnklar himmel tar plats ovanför mig. Lustigt dedär.

Jaja, det jag vill hälsa er där ute som tumlas runt av förändringar just nu, är i alla fall att jag tror att alla förändringar är bra. Förändringar behövs, och ibland är förändringar det enda som tar livet framåt. Och hur mysigt vi än har det i våra liv så blir mys till tragik om vi inte rör oss framåt. Så få inte panik över att det inte går att räkna stjärnorna. Det kanske inte är meningen att vi ska veta hur många stjärnor som finns där ute.

JAPP. Over and out.


Gå på



Så underbart att ha en blogg som man kan få mata med bilder på sig själv. ♥

Anyway. Imorse när jag vinklade upp min persienne var det totalt supergrådimmigt ute. Regn i gasform. Mikroregndroppar som chillar runt och bara snackar med varandra i luften och inte alls har så bråttom ned till marken. Ni förstår. Så jag beslöt mig för att jag kunde sova ett par timmar till. Var länge sen jag sovit så djupt och gott. Antingen är det mörkret eller ett sömnunderskott från Malta, men kära nån vilken sovkapacitet jag har. Herre, vilka jobbiga ord jag har använt hittills... supergrådimmigt. Mikroregndroppar. Sovkapacitet.

Anyway. Jag är så sjukt nöjd med att bara gå omkring här i Stockholm och liksom mest bara existera. Lunka runt, jobba lite, gymma lite, träffa lite fina vänner. Att inte ha så bråttom med att varken gå och lägga mig på kvällen eller att gå upp på morgonen. Har hört mig själv säga "jag är fan riktigt nöjd med livet just nu" minst två gånger bara idag. Riktigt nöjd med att jag får höra mig själv säga så. Det förtjänar jag. Och du. 

Puss och godnatt. 

Puss och hej




Okej, så tillbaka till verkligenheten. Tillbaka till spända axlar och att behöva ställa klockan. Men jag tycker faktiskt om att jobba. Jag tycker om att tjäna mina egna pengar. Jag tycker om att jobba ihop mina egna saker. Jag gillar att kunna unna mig saker och veta att det är jag som unnar mig vad det nu än är. Faktum är att jag jobbat och tjänat mina egna stålar sedan jag var 14 bast. Det känns bra. Såhär är det: jag gillar pengar. Stäm mig.

Och medan jag sakta med säkert får tillbaka någon sorts ekonomi så ska jag också få tillbaka någon sorts fysik. Så nu bär det iväg till gymmet. Puss på er, ta väl hand om era vackra själar och kroppar nu.

Oh, he does know.



Hörnsten

Jag förstår ingenting. Varför är inte jag helt hjärtekrossad? Varför har jag inte med tårar i ögonen smällt i mig den där chokladen som min mamma köpte till mig för hon trodde jag behövde den så desperat? Varför planerar jag inte nästa flykt härifrån, varför är jag så alldeles totalt lugn? Varför känner jag ingenting alls? Varför tar det så många sekunder för mig att förstå vad någon menar när den frågar "men hur mår du? Hur ska det bli nu egentligen?". Det känns som om jag står här i mitten av någonting, som om jag inte kan sätta fingret på om det är faktumet att jag vart borta eller faktumet att jag är hemma igen som är en konstig dröm. Det känns som om det är nånting här i närheten som är på låtsas.

Jag känner mig liksom helt fine med att vakna, se ut genom fönstret och mötas av total gråhet. Att se gula löv både där de ska och där de inte ska vara. Att det inte går att gå inomhus utan strumpor. Varför är jag alldeles fine med detta?! Why?!



Om jag trodde på en allsmäktig Gud



Den urinvägsinfektion som jag har skulle mycket väl kunna ta kål på en oxe eller två. Helt sinnessjukt är vad det är. Hur som helst så är det Pelles födelsedag idag, och jag önskar henne världens bästa dag, precis en sådan som hon så väl förtjänar. Idag är det också precis 2 månader tills jag fyller 20 år, och 2 månader och 2 dagar tills jag åker och provar lyckan i Miami.

En grej som jag tänkt på nu när man börjar bli lite... lite till åren, är hur påtagligt det är att tiderna faktiskt förändras. Livet är som en bok, det går bara åt en riktning och aldrig tillbaka. Och i alla kapitel är det så mycket som händer, så mycket som gör att boken tar nya riktningar. Tänk vad mycket vi kommer ha gjort den dagen vi dör. Och faktumet att ingenting varar för evigt känns också mycket mer bevisat nu för tiden. Att vackert faktiskt är kort, men att inte heller det tunga här i livet varar för alltid. Typ min urinvägsinfektion. Den är snart borta! Pjuh!

Förresten tycker jag ni ska lyssna på Into my arms av Nick Cave and the bad Seeds. Den e jetefin.


Fint ja.

Okej, så jag är hemma i hufvudstaden, i Stockholm stad. Det är verkligen höst här. Så länge som det finns några eldiga löv kvar på träden, och några lika brandgula som en matta på marken tycker jag det känns helt okej dock. Har inte andats såhär kall luft på så väldigt många dagar, men det känns faktiskt ganska bra för mina lungor. De har bara andats så mycket skit i över en månad nu. Hur som helst, höst eller inte, och trots att jag har ont i huvudet, så är världen fin och stor och jag ser inte hur jag skulle kunna få för mycket av den.

Fint va?


RSS 2.0